Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Lezingen over de dermatologische patiënt

Dermatologische testen: gemak of ongemak? Dat is het thema van de eerste lezing van Yvette Schlotter, specialist Dermatologie op donderdag 14 YvetteSchlotterfebruari voor dierenartsen. 
" Er komen steeds meer dermatologische testen op de markt met de bedoeling ons te helpen in de opwerking van de dermatologische patiënt, het ons gemakkelijk te maken. Maar is dat altijd zo of ervaren we daarvan ook wel ongemak", is de vraag die dr. Schlotter tijdens deze lezing centraal stelt. 
"Duidelijk is dat we als dierenarts moeten blijven opletten en kritisch moeten blijven kijken naar de resultaten van deze testen. Geven deze testen ons een diagnose van een dermatologische aandoening of moeten we het resultaat op een andere manier interpreteren. Voorbeelden van de testen die veel gebruikt worden in het kader van de opwerking van de dermatologische patiënt zijn de serologische testen (ELISA's) op antistoffen tegen zowel voedselallergenen als omgevingsallergenen. Maar ook de PCR op schimmels is een relatief nieuwe en veel gebruikte test welke ook weer veel nieuwe vragen oproept. Op de voor- en nadelen van deze testen wordt tijdens deze lezing nader in gegaan."
 
Over neuzen en nagels
De tweede lezing van Yvette Schlotter gaat over neuzen en nagels. Honden, maar ook katten kunnen nare dermatologische aandoeningen ontwikkelen aanhondenneus hun neus. Dit zijn aandoeningen die door de locatie (direct in het zicht) en door de last die de dieren er vaak snel aan ontwikkelen als heel belastend worden ervaren, ook door de eigenaren. Dieren die aandoeningen aan de neus ontwikkelen zullen vaak om die reden vrij snel aangeboden worden bij de dierenarts met aan u de taak dit zo snel als mogelijk op te lossen.
 
Nagels
Voor aandoeningen aan de nagels geldt dat ook. Problemen aan de nagels worden met name bij de hond gezien en ook deze dieren worden frequent aangeboden bij de dierenarts vanwege het ontstaan van bijvoorbeeld kreupelheid naast evt. intensief likken aan de voetjes ofwel het ontstaan van een nare geur.
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden

Routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten