Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Wat kan er aan de hand zijn als mijn hond epileptiforme aanvallen heeft (epilepsie aanvallen)?

We spreken alleen van echte epilepsie als er sprake is van aanvallen zonder oorzaak of met een oorzaak binnen de hersenen.

Bij de erfelijke epilepsie en bij de ‘idiopathische’ epilepsie is er geen oorzaak in de hersenen te vinden (met bijvoorbeeld een MRI scan). Bij een secundaire epilepsie is er een oorzaak te vinden in de hersenen, zoals bijvoorbeeld een ontsteking of een tumor. De ‘valse’ epilepsie beslaat de ziektes buiten de hersenen die toch leiden tot epilepsie aanvallen. Dit kan een leveraandoening zijn, een ernstig nierfalen of een laag suikergehalte door een alvleeskliertumor. Ook hartaandoeningen kunnen leiden tot aanvallen, maar hierbij gaat het meestal om flauwtes die duidelijk te onderscheiden zijn van epilepsie aanvallen.

Dr. Overduin heeft een grote belangstelling voor honden met epilepsie aanvallen en heeft veel ervaring opgedaan met de behandeling ervan. Na haar studie en specialisatie tot internist heeft zij onderzoek gedaan bij epilepsie patiënten. Sinds die tijd heeft zij vele patiënten met deze aandoening onder begeleiding gehad.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten