Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Mag mijn hond met epilepsie alles eten?

In principe wel, ja. Er wordt op internet heel veel melding gemaakt van het gunstige effect van bepaalde diëten op epilepsie.

Deze effecten zijn echter absoluut niet bewezen, tot op heden is niet aangetoond dat een bepaald dieet positief werkt. Bij mensen (Kinderen) is het ketogene dieet bekend als een gunstig dieet voor bepaalde epilepsie patiënten. Voor honden is dit dieet echter niet geschikt. Soms wordt hypoallergeen voer gegeven aan honden met epilepsie, soms wordt vers vlees voeding geadviseerd. Een normale brokvoeding is echter prima voor iedere epilepsie patiënt (mits er geen andere ziektes spelen).

Er is wel een uitzondering. Wanneer kaliumbromide als medicatie gegeven wordt, moet heel voorzichtig omgegaan worden met voerwisselingen. Wisselingen in het zoutgehalte kunnen namelijk een verandering in de werking van het medicijn geven. Het is daarom dat voor deze honden verjaardagen soms funest zijn (ze krijgen van iedereen stiekem een lekker stukje kaas of worst…), een dag met de uitlaatservice uitgaan problemen kan geven (te veel beloningen met zoute hondenkoekjes die anders mogelijk nooit gegeven worden) of een strandwandeling tot een doorbraak in het epilepsiebeeld leidt (veel zout water drinken in korte tijd…). Informeer u hier goed over bij uw dierenarts of specialist.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten