Oogpoli

Veterinaire Specialisten heeft een eigen oogpoli voor huisdieren met oogproblemen en voor erfelijkheidsonderzoeken.

chantalklein

Onze vaste oogspecialist is Chantal van Schaik. Chantal heeft na haar opleiding Diergeneeskunde een vierjarige universitaire specialisatie Oogheelkunde gedaan en deze succesvol afgerond met een Europees examen. Met Chantal hebben wij een kundige en ervaren oogspecialist in huis. Chantal behandelt op dinsdag en woensdag patiënten in onze kliniek. Zij werkt af en toe ook nog op de Universiteitskliniek in Utrecht. Daarnaast brengt Chantal regelmatig een bezoek aan diverse dierentuinen waar zij allerlei soorten dieren met oogproblemen behandelt . 

Oogaandoeningen

Er zijn veel redenen te noemen waarom dierenartsen honden en katten doorverwijzen naar een oogspecialist. Chantal behandelt verscheidene oogaandoeningen, zoals (stand)afwijkingen aan de oogleden (entropion, ectropion en ooglidtumoren), aandoeningen aan de traanklier, hoornvlieszweertjes of hoornvliesontstekingen, staar (cataract) en verplaatsing van de lens (lensluxatie), verhoogde oogdruk (glaucoom), afwijkingen en ontstekingen in de oogbol, zoals irisontstekingen, tumoren in het oog, en netvliesproblemen (PRA of netvliesloslating) en processen achter het oog, in de oogkas.

Preventieve zorg voor fokkers

VS annemarieAnne-Marie Verbruggen is om de week één dag aanwezig op de oogpoli in ons dierenziekenhuis voor ECVO- oogonderzoeken. Deze zeer ervaren specialist is ook verbonden aan het Diergeneeskundig Verwijscentrum in Dordrecht. Dr. Verbruggen houdt zich intensief bezig met preventieve zorg. Deze zorg is gericht op het aantonen van erfelijke aandoeningen bij rassen waarmee wordt gefokt.

ECVO
Anne-Marie maakt deel uit van het European College of Veterinary Ophthalmologists en mag daarom ECVO-onderzoek doen. Dit onderzoek naar oogafwijkingen bij honden gebeurt volgens een vast protocol.

Het is belangrijk alleen met honden te fokken die geen erfelijke oogaandoening hebben. Afwijkingen waarnaar gezocht wordt tijdens de ECVO- onderzoeken zijn bijvoorbeeld PRA (progressieve retina atrofie) of cataract (grauwe staar). Deze erfelijke oogaandoeningen komen bij veel rashonden voor.

 

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden

Routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten