Chirurgie

De 'weke delen' chirurgie is een veelomvattend specialisme en hieronder valt eigenlijk alles op chirurgisch gebied wat geen directe orthopedie is.

U kunt hierbij denken aan operaties aan:

  • hoofd (bijv ontstekingen aan huidplooien of lippen, correctie van neusvleugels en gehemelte bij kortschedelige honden)
  • hals (bijv speekselcystes)
  • borstkas (bijv scheur in het middenrif)
  • buikholte (maagdarmkanaal, lever, nieren en urinewegen, geslachtsorganen)
  • bekkenholte (bijv prostaat)
  • ledematen

Maar ook aan:

  • tumorchirurgie
  • reconstructiechirurgie (na uitgebreide tumorchirurgie of verwondingen en verbrandingen)
  • lies- en navelbreuken en verzakking van de bekkenbodemspieren de zgn hernia perinealis

Polibezoek

Afhankelijk van het probleem waarvoor uw huisdier wordt verwezen, kan eerst een consult worden afgesproken of wordt de expertise van één of meer van onze andere specialisten (bijvoorbeeld internist of radioloog) ingeroepen. Om uw huisdier en u zo goed en snel mogelijk te helpen vragen onze assistenten u altijd om de reden van de verwijzing. Vaak is het hierbij nuttig dat uw dierenarts van te voren met ons overleg heeft gehad of de gegevens van uw huisdier aan ons mailt of faxt. Op die manier proberen wij zo veel mogelijk in één afspraak te plannen. In sommige gevallen kan ook direct een afspraak voor operatie worden gemaakt. Tijdens het consult wordt uw huisdier onderzocht en kan in overleg met u een plan worden gemaakt. Als het probleem goed in beeld is gebracht kan bij dit consult veelal een reële kostenschatting voor de behandeling worden gemaakt.

Vervolgonderzoeken

Voor aanvullende onderzoeken hebben wij contacten en mogelijkheden op verschillende plekken in het land. Samen met u bepalen we wat nodig en haalbaar is voor uw huisdier en u.

Operatie

Een deel van de 'weke delen' problemen wordt met medicijnen behandeld, voor andere problemen is operatief ingrijpen aan te raden. De operatie wordt natuurlijk uitvoerig met u besproken zodat u weet wat u kunt verwachten en wat de risico’s en eventuele complicaties en de te verwachten kosten zullen zijn. Om het anesthesie-risico in te schatten vindt een pre-anestetisch onderzoek plaats waarin een inschatting wordt gemaakt van de algehele gezondheidsstatus van uw dier en hart- en longfunctie gecontroleerd wordt. Voor een operatie moet uw huisdier nuchter zijn, dit betekent dat vanaf 18.00 uur de avond voorafgaand aan de operatie uw dier niet meer mag eten, water drinken is wel toegestaan.

Na de operatie worden de bevindingen, de resultaten en de nazorg met u besproken. U kunt uw auto bij ons op de oprit zetten zodat wij uw huisdier gemakkelijk en comfortabel in uw auto kunnen leggen.

Maak een afspraak Heeft u nog vragen?

Direct contact?

013 - 528 59 00
info@veterinairespecialisten.nl

Deel deze pagina

Spoedgevallen