Patient

Onze patiënt

Nox

Heupdysplasie

Dierenarts

Behandelend dierenarts

Ceriel Maas

Specialist Chirurgie en Orthopedie

Patient

Op onze poli Orthopedie werd Nox aangeboden, een 10 maanden oude Newfoundlander met ernstige problemen in zijn achterlijf. Hij staat moeilijk op, loopt met een heupwiegende gang en kan soms heel knorrig naar andere honden en mensen zijn. Sinds een paar dagen is hij door de eigen dierenarts op ontstekingsremmers gezet en hij doet het een stuk beter, maar loopt zeker niet normaal.
 
Heupdysplasie
heupdysplasie2De eigen dierenarts had al vast gesteld dat Nox geen goede heupen heeft. Bij onderzoek bij ons in de kliniek blijkt hij aan beide kanten heupdysplasie te hebben. Vooral de rechter heup ligt ver buiten de heupkom en wordt maar door een klein deel van het bekken ondersteunt (nog geen 5 mm). Dit is op de röntgenfoto goed te zien.
 
Artrose
Omdat Nox nog jong is en nog geen artrose heeft op de rand van het bekken kunnen we hem helpen door het uitvoeren van een bekkenkanteling. Dit is op de tweede foto te zien. We hebben zijn bekken op drie plekken doorgezaagd waardoor we de kom van het bekken kunnen kantelen en daarmee zorgen dat de kom in de nieuwe positie de kop van het dijbeen veel beter ondersteunt.
 
 Na de operatie
Direct na de operatie kun je op de foto al zien dat de klop nu al voor meer dan 12 mm in de kom ligt (bijna 2,5 heupdysplasiex zo veel als voor de operatie). Een dag na de operatie gaat het al heel goed met hem. 
 
Behandelmogelijkheden
Wil je meer weten over de oorzaak van heupdysplasie (hd), de verschillende behandelmogelijkheden en hoe je HD kunt voorkomen, klik dan door naar het artikel over HD  dat specialist Chirurgie Ceriel Maas heeft geschreven. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten