Als u denkt dat katten altijd netjes op hun pootjes terechtkomen, dan heeft u nog niet kennisgemaakt met Minous. Deze kat werd met een fors kreupel achterpootje bij ons gebracht. Ze bleek maar liefst vier middenvoetsteentjes gebroken te hebben bij een val. Specialist Chirurgie Ceriel Maas plaatste onder meer pinnetjes in de mergholte van drie middenvoetsbeentje. Een secuur werkje. 

Gebroken middenvoetsbeentjes
De 13-jarige brokkepiloot woont sinds 4 jaar bij haar huidige familie. Ze is eigenlijk altijd wat onhandig geweest en kan niet heel goed springen. Minous wordt dan ook liefkozend 'bokkepootje' genoemd door haar familie. Onlangs ging het goed mis. Minous valt van het aanrecht af en is direct fors kreupel aan haar achterpootje. Op de twee röntgenfoto's die voor de operatie gemaakt zijn is goed zichtbaar dat ze alle vier de middenvoetsbeentjes in haar achterpoot heeft gebroken.

minous3miloes2

Daarbij zijn de botjes aan het uiteinde ook nog eens naar achteren en naar de zijkant verplaatst. Kortom, pijnlijk, niet belastbaar en noodzaak voor operatief ingrijpen.

Operatie middenvoetsbeentjes
Om Minous weer snel op de 'poot' te helpen is er voor gekozen om tijdens de operatie een combinatie van pinnetjes in de mergholte van drie middenvoetsbeentjes te plaatsen en het vierde botje met een botplaatje en schroeven te behandelen.

minous5minous5 

Minous met spalkjeMinous met spalkjeDe eerste weken zal Minous in de bench blijven en een spalk moeten dragen om de ondervoet de kans te geven te genezen. Zoals u ziet op de foto is ze best tevreden in haar bedje en kan ze hopelijk volgend jaar weer eigenwijs buiten op de vensterbank de kerstversiering bekijken zoals u op de foto van vorig jaar kunt zien. We wensen 'bokkepootje' een spoedig herstel en zullen haar nauwlettend in de gaten houden de komende weken.

 

 

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten