Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

 

Patient

Onze patiënt

Dino

Lipoom

Dierenarts

Behandelend dierenarts

Ceriel Maas

Specialist Chirurgie en Orthopedie

Tumor van 800 gram uit oksel Dino

Dino, een 7 jarige labrador reu werd bij ons aangeboden vanwege een lipoom, een grote vetbult in zijn oksel. Deze was eerder al deels verwijderd bij de eigen dierenarts. Vanwege de ligging bij de grote zenuwen en bloedvaten in de oksel is toen, vanwege het risico op beschadigen van deze structuren besloten, om niet alles weg te halen. De tumor is in de tussenliggende periode behoorlijk gegroeid en bezorgt Dino veel last bij het lopen. Hij is naar Veterinaire Specialisten verwezen om te kijken of wij hem verder konden helpen. 

CT-scan
Om de uitbreiding en ligging ten opzichte van de belangrijke structuren in beeld te brengen is een CT-scan gemaakt van Dino. Hierop was zichtbaar dat de tumor zicht tussen de spierlagen van de borstkas, oksel en voorpoot in had uitgebreid. De tumor lag dicht tegen de oksel vaten en zenuwen maar was gelukkig niet doorgegroeid in de borstkas. Vervolgens is Dino geopereerd en is de tumor verwijderd.  Deze bleek maar liefst 800 gram te wegen.

Drains
Na de operatie zijn twee drains in de wond geplaatst en kort geleden zijn de drains en hechtingen verwijderd. De wond is inmiddels prachtig genezen en Dino kan weer met volle teugen genieten van zijn vriendjes en vriendinnetjes van de uitlaatservice. 

VA lipoom4

VA Lipoom2Lipoom verwijderd bij DinoDino kan weer rennen ver verwijderen vetbult

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten