Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Patient

Onze patiënt

Suus

Ernstige brandwond

Dierenarts

Behandelend dierenarts

Ceriel Maas

Specialist Chirurgie en Orthopedie

Klacht

Ernstige brandwond

Aangebrand type
Suus is een hele blij, nieuwsgierige en gezellige 15 maanden oude Labradoodle. Zij kwam bij ons nadat ze een week eerder een pan hete olie over haar rug had gekregen. Hierbij verbrande een groot deel van de bovenzijde van haar rug en rechterflank. Haar baasje heeft haar direct buiten in een zwembadje gezet en uitgebreid gekoeld door water over de verbrande plek te gieten. Hierdoor bleef de verbranding gelukkig beperkt tot de bovenste laag van de huid.

Haren weggeschoren
Op de eerste foto is de uitgebreidheid (21 bij 9 cm) van de al granulerende (beginfase van de genezing) wond zichtbaar nadat we alle haren erom weggeschoren hebben.
In overleg hebben we besloten om de wond volledig te omsnijden en de verbrande huid te verwijderen. Gelukkig zit Suus zo ruim in haar vel dat de wond volledig, spanningsloos gesloten kon worden (tweede foto). Op de derde foto showt ze het medical pet shirt dat ze twee weken heeft gedragen om de operatiewond te beschermen.

Prachtig genezen
De wond is heel voorspoedig genezen en vorige week zijn de huidhechtingen verwijderd. Dit heeft Suus gevierd met een bezoek aan de trimster waarvan het resultaat op de laatste foto zichtbaar is. De huid is prachtig genezen.
Door het directe koelen van de verbrande plek, loopt dit verhaal gelukkig met een sisser af.

 

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden

Routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten