Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

 

Patient

Onze patiënt

Noah

Kreupelheidsproblemen in de achterhand

Dierenarts

Behandelend dierenarts

Ceriel Maas

Specialist Chirurgie en Orthopedie

Klacht

Kreupelheidsproblemen in de achterhand

Noah de oude jonge hond....
Noah is een bijna twee jaar oude Dalmatiër. Hij werd bij ons aangeboden vanwege verschillende problemen, maar kwam bij de orthopedie voor kreupelheidsproblemen in de achterhand.
Zonder aanwijsbare oorzaak heeft hij al vanaf hele jonge leeftijd problemen met zijn rechter achterpoot, hij staat moeilijk op, wil of kan niet spelen, kan niet lang wandelen, draagt de staart heel laag en staat met bolle rug. Hij heeft ook wat problemen met ophouden van zijn urine en soms periodes dat hij helemaal niet overeind kan of wil komen.

Gevoelig
Bij lichamelijk onderzoek zijn de gewrichten in zijn achterpoten niet afwijkend en ook niet pijnlijk. Hij reageert wel duidelijk gevoelig bij druk op zijn lage rug. Zijn hele houding en bewegingspatroon lijkt meer op een oude bejaarde hond dan de jonge vent die hij eigenlijk zou moeten zijn. 
Vanwege de pijnlijkheid in de lage rug is besloten om verder onderzoek te doen in de vorm van een CT-scan. Op deze scan zijn gelukkig geen grote afwijkingen zichtbaar in de wervels en zijn er geen aanwijzingen voor een hernia of grote druk op zenuwen in zijn rug. Dit sluit pijnlijkheid vanuit de tussenwervelschijven of vliezen rondom het ruggenmerg niet uit en we besluiten om hem te behandelen met epidurale infiltraties (ruggenprik) met een sterke ontstekingsremmer in de vorm van methylprednisolon.

Soepeler
Noah is een compleet andere hond geworden. Hij beweegt veel soepeler, zakt niet meer door zijn achterpoten en draagt zijn staart weer hoog. Hij is enthousiast, veel minder pijnlijk en kan zijn urine ook weer ophouden. Hij laat eindelijk weer zien dat hij een jonge puber is in plaats van een oud mannetje.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden

Routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten