Ik zag dat Nox veel pijn had

"Volg je gevoel". Jaleesa Schoenmakers uit zuid Limburg kan het niet genoeg benadrukken. Haar Newfoundlander Nox van 10 maanden liep als een oud opaatje, terwijl hij als pup juist heerlijk had moeten rondrennen. "Ik zag dat hij pijn had. Nox reageerde ook aggressief toen mijn dierenarts hem onderzocht. De dierenarts dacht eerst aan een gedragsprobleem en zag geen aanleiding om röntgenfoto's te maken. Maar ik ben gedragswetenschapper en voelde dat er meer aan de hand was. 

Ik ben toen voor een second opinion naar een andere dierenarts gegaan. Die maakte wél foto's en zag dat Nox heupdyplasie  (HD) had.  Aan beide kanten. De dierenarts bereidde ons voor op de mogelijkheid dat Nox alleen met twee kunstheupen pijnloos door het leven zou kunnen gaan. Daar schrok ik natuurlijk enorm van. Wij werden door deze dierenarts verwezen naar Veterinaire Specialisten in Vught en daar ben ik nu zó blij om.

Heupkanteling
Specialist Ceriel Maas zag dat de HD aan één kant erg meeviel en dat we wat betreft de andere kant op tijd waren voor een heupkanteling. Dat is toch wat minder ingrijpend dan een kunstheup. Dokter Maas legde heel duidelijk uit wat voor behandeling hij voor ogen had en dat nam heel veel stress bij me weg. Daardoor was ik voor de operatie veel minder gespannen dan ik eerder was toen er röntgenfoto's van Nox gemaakt werden.

Heftige ingreep
De operatie van Nox duurde lang, wel 2,5 uur. Zijn heup werd op 3 plekken doorgezaagd en gedraaid. Dat is een heftige ingreep, maar hij heeft het zo goed gedaan! Hij kreeg een rompertje aan om te voorkomen dat hij aan de wond ging likken en mocht toen mee naar huis. Dat rompertje bleek niet bestand tegen de drang van Nox om te likken, dus we hebben hem toch een 'lampenkap' om moeten doen. Na drie dagen at hij weer als vanouds en begon zelfs weer een beetje te spelen. Het gaat nu super met hem! 

Ceriel belde nog even om te vragen hoe het met Nox ging. Onze  eigen dierenarts doet de nazorg. Het was een heftige periode maar we zijn zo blij dat we binnenkort weer een blije hond hebben die pijnloos rondrent." 

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutseplein 3
5264 PN Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten