Vieze verhalen

Wat doe je voor werk, krijg ik regelmatig te horen als ik ergens kom waar ik nog nooit ben geweest. Vol trots vertel ik dan over de praktijk. Aangezien bijna heel Nederland wel een huisdier heeft, scoor je altijd wel punten als ik het dus over mijn werk heb. Vooral botbreuken en ‘vieze ‘ verhalen doen het goed.

Ouders
Toen ik nog thuis woonden mocht ik van mijn ouders niet te veel in details treden tijdens het eten want smakelijk is het natuurlijk niet als het over dieren gaan die brakend of met diarree binnen komen J . Maar goed, je pakt een emmer en trekt handschoenen aan en het is zo opgelost.  Maar zodra het toetje gegeten was vertelde ik dan over mijn dag. Inmiddels ben ik bijna 11 jaar verder en woon ik allang niet meer thuis. Heb zelf 2 dochters, de oudste kreeg van de praktijk voor haar geboorte een dokterset en die wordt nu al ruim 4 jaar elke dag gebruikt. Alleen wil ze liever een kattendokter worden want honden die blaffen te veel volgens haar. Elke dag vraagt ze me of ik nog een foto heb van een patiënt of een foto van een operatie, dus interessant vind ze het wel.

Trots
Omdat ik zo trots ben op mijn werk krijgen mijn vriendinnen ook regelmatig een update. Het liefst stuur ik ze af en toe een foto. Ik heb zelfs een vriendin die haar app niet durft te kijken als ik een dag aan het werk ben, ze is veel te bang dat ik een vieze foto stuur. Vooral abcessen zijn toch ook wel favoriet van mij.  Maar vaak gaan de gespreken over de patiënten zelf, als er een ras komt die ik geweldig vind, een aandoening die we bijzonder vinden en regelmatig maak ik een selfie met het huisdier. Dit vertel ik dan natuurlijk wel eerst aan de eigenaar, alle eigenaren vinden dit prima tot nu toe. Ze zijn zelf natuurlijk ook trots op hun huisdier.

Fluitend
Zelf werk ik 3 dagen in de week op de praktijk. Ik ga fluitend naar mijn werk! Je weet gewoon niet hoe de dag precies gaat lopen dus dat maakt mijn werk nog leuker. Al die verschillende eigenaren en honden blijf ik fascinerend vinden. Vooral de liefde die er wordt gegeven. Eigenaren zien de patiënten niet meer als huisdier maar vaak als volwaardig gezinslid. Omdat we een doorverwijskliniek zijn, zijn er patiënten die maar 1 of een paar keer komen. Toch krijg je vaak wel een band met het dier. Vooral als ik ze onder narcose breng, daarna bij het onderzoek /operatie assisteer, dan moet je toch een band krijgen aangezien honden en katten het al spannend genoeg vinden. Vreemde omgeving, vreemde mensen, en ze moeten van alles doen van ons.  Met een beetje rust of juist heel vrolijk tegen ze praten krijg je al heel veel gedaan van ze. Omdat we juist zoveel met de dieren bezig zijn weet ik vaak wel de naam van de patiënt en niet de naam van de eigenaar. Er zijn altijd patiënten die je bij blijven of eigenaren die je bij blijven. Vaak zijn het leuke dingen maar helaas zijn niet alle patiënten beter te maken.  Maar ik zeg altijd tegen een eigenaar als ze een moeilijke beslissing moeten maken, je bent een ook goede eigenaar als je besluit dat de pijn voorbij is. Vaak krijg je dan een goedkeurende blik. Wij zijn er natuurlijk niet alleen voor de patiënten maar zeker ook voor de eigenaren.

Urine
Al met al ben ik dus heel erg trots op de kliniek en mijn bijdrage.  De voldoening die ik krijg van het feit dat de patiënten rustig onder narcose gaan, stabiel blijven en weer vrolijk wakker worden maakt heel mijn dag goed.  Dan is het ook niet erg als het zo’n dag is waarin je continu onder de urine /ontlasting/bloed zit omdat het huisdier nu eenmaal ziek of bang is. En ja, vooral reuen die op hun rug moeten liggen voor bijvoorbeeld een röntgenfoto kunnen goed mikken met de urine ;)

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutseplein 3
5264 PN Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten