Toch een droombaan!

Een blog schrijven, klinkt leuk maar is het wel zo makkelijk om te doen? En waar moet ik dan over schrijven? Dat blijkt toch nog niet zo simpel te zijn.

Maar goed. Er is aan alle assistenten gevraagd of we iets willen schrijven dus laat ik maar gewoon beginnen bij het begin.

Droombaan? 
Zoals u op de site kunt zien werk ik nu zo’n 8 jaar bij deze kliniek. Is dit altijd mijn droombaan geweest? Nee helemaal niet, ik dacht zelfs dat ik totaal niet geschikt zou zijn om dit te kunnen doen. Al die zieke dieren, bezorgde en verdrietige eigenaren en handelingen die ik bij zo’n ziek dier moet verrichten, het leek me verschrikkelijk.

Daarom was mijn vervolgstap na de havo de opleiding tot fysiotherapeut. Mooi dacht ik, dat gaat alleen over het bewegingsapparaat en dan hoef ik niks met naalden, bloed etc. te ondernemen.

Conclusie
Helaas kwam ik na 3,5 jaar tot de conclusie dat het beroep fysiotherapeut toch niet in mijn straatje lag. Ik werd steeds ongelukkiger en heb uiteindelijk besloten om de opleiding te staken. Ook al kwam daarmee een eind aan mijn idee om dierenfysiotherapeut te worden.

Omdat ik graag iets met dieren wilde doen ben ik uiteindelijk op de opleiding dierverzorging terecht gekomen en doorgestroomd naar de opleiding tot paraveterinair (dierenartsassistent). Nog steeds met enkele twijfels. Het geluk was aan mijn kant want ik mocht mijn eerste stage bij Veterinaire Specialisten doen. Hier heb ik alle aspecten van het paraveterinair zijn mogen leren, want wat mag je hier veel als stagiaire! Het bleek dat ik in dit werk helemaal op mijn plek was en nog steeds ben.

Knuffelen
Nu vraagt u zich waarschijnlijk af wat wij hier dan allemaal mogen doen. Onterecht hebben veel mensen bij het beroep dierenartsassistent het idee dat je de hele dag met dieren mag knuffelen maar dat is niet helemaal waar. Oké, af en toe hoort het er wel bij maar (helaas) is dat niet wat je de hele dag kunt doen.

Wat ik dan wel doe? Dat varieert per dag.Eigenlijk zijn wij assistenten receptionist – verpleging – handje hulp – schoonmaker – maatschappelijk werker  en assistent röntgen in 1 persoon.

Helpen
We ondersteunen en helpen de dierenartsen waar we kunnen en proberen er tegelijk te zijn voor de (ongeruste) eigenaren. Het sociale deel van het vak is een groot deel, we fungeren vaak als contact tussen eigenaren en de specialisten. Daarnaast geven we advies en stellen eigenaren gerust. Vaak krijgt een eigenaar veel informatie te verwerken naast de emoties en ongerustheid die ze ervaren en dan doet een luisterend oor al heel veel.

Op een normale werkdag kan het bijvoorbeeld zo zijn dat ik uw hond aan de balie inschrijf bij het eerste bezoek aan onze praktijk om vervolgens een telefoontje aan te nemen en daarna gevraagd te worden om mee te helpen om bloed af te nemen bij uw hond.

Onderzoek
Of om uw hond op de juiste manier vast te houden voor lichamelijk onderzoek en/of röntgenfoto’s mee te helpen maken. Om daarna door een andere arts benaderd te worden of we een andere patiënt onder narcose te brengen voor bijvoorbeeld een operatie of onderzoek onder narcose.

In de tussentijd heeft er een hond van de stress zijn behoefte in de wachtkamer gedaan en dat moet ook worden opgeruimd.

Gevaar
We helpen bij alle dieren, de goedzakken, de bangeriken, de lieve dieren, ‘tijgers’ en ‘wolven’. Soms met gevaar voor eigen neus, vingers of armen.

 Waarom? Omdat we het leuk vinden, van de uitdaging houden en er niks mooier is dan een ziek of kreupel dier (letterlijk) weer op de been te helpen.

 

 

 

 

 

 

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutseplein 3
5264 PN Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten