Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Warm

Warm en file

Het is warm in de auto. Zoals vaker de afgelopen tijd sta ik op de A58 in de file. Het is vakantie, deze file verbaast en irriteert me. Na een drukke dag wil ik graag naar huis, daar ligt nog genoeg werk op me te wachten. Sinds de opening van onze dierenkliniek Veterinaire Specialisten in 1989 heb ik de weg tussen Tilburg en Oisterwijk talloze keren afgelegd. Toen was de A58 een welkome afwisseling op de drukke A2 richting Utrecht, waar ik destijds vaak moest zijn. Nu is de file-frustratie hier net zo groot.

Vught

Wel een gek idee dat ik over een paar maanden niet meer naar Oisterwijk rijd, maar naar Vught als ik naar onze kliniek ga. Wat een spannend vooruitzicht ook. We hebben op het historische terrein van Fort Isabella een pand gevonden waar we eindelijk onze uitbreidingsplannen kunnen verwezenlijken. De komende jaren wordt dit een plek waar wonen, zorg, werken en recreëren samenkomen. En wij zijn de eersten die daar onderdeel van gaan uitmaken, hoe leuk is dat! Iedere keer als ik het terrein oprijd, voel ik de positieve sfeer die er hangt. En gelukkig ervaart het hele team dat zo. Dit was precies wat wij nodig hadden na een paar lastige jaren. Het team hebben we op een zonnige middag tijdens een vergadering geïnformeerd over de verhuisplannen en daarna zijn we gezamenlijk naar Vught gereden. Alle twijfels of ze allemaal wel mee zouden willen verhuizen, vielen daar meteen weg.

Al enkele jaren willen we de praktijk uitbreiden. Meerdere locaties zijn de revue gepasseerd. Soms alleen een bezichtiging, soms kwam het tot gesprekken met ambtenaren. Eén keer zaten we op de rand van een intentieverklaring en lagen de tekeningen al klaar. Het was de crisis die roet in het eten gooide. De locatie werd niet verder ontwikkeld, dus ook einde oefening voor onze plannen. Andere mooie en minder mooie plekken volgden maar ook de crisis hield aan. Niet iedereen loopt dan warm voor uitbreidingsplannen. En de gemeente Oisterwijk al helemaal niet. Ik ben er altijd in blijven geloven, al zakte de moed mij soms wel in de schoenen.

Wijze lessen

Twee wijze lessen heb ik afgelopen jaren geleerd die me al veel hebben opgeleverd. De eerste is dat je jezelf op moet optrekken aan positieve mensen om je heen en het negatieve moet laten voor wat het is. De tweede les kreeg ik van een hele dierbare collega: ‘Blijf nooit uit angst ergens in hangen, maar maak ruimte voor iets nieuws’. Hij zei een goede baan op in slechte tijden omdat hij wat anders wilde. Dat maakte ruimte voor een nieuwe uitdaging waar hij nu heel gelukkig is. Ons huurcontract verliep aan het einde van het jaar, we hadden geen uitzicht op een andere locatie. En toch hebben we de huur opgezegd. Binnen enkele maanden hadden we twee potentiële locaties en in de loop van april werd duidelijk dat het Vught ging worden. Het werkt dus echt zo!

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we het team de komende jaren met nieuwe specialisten versterken. We krijgen een CT, iets wat al lang op het verlanglijstje stond. Eigenaren reageren allemaal heel positief op de verhuizing, we krijgen felicitaties. En in de krant staan binnen één week 2 artikelen over ons. Daar krijg je het toch warm van.

Toch maar een airco ...

Warm, ja. Oók van al het werk dat de komende maanden op ons afkomt. We moeten zoveel beslissingen nemen. Ze zijn net begonnen met de sloopwerkzaamheden. Als je het pand nu vanbinnen ziet, kun je je bijna niet voorstellen dat we daar over een paar maanden al werken. Maar dan denk ik aan alle reacties. En aan de mensen om ons heen. Een goed team dat er staat, leuke collega-dierenartsen en een grote groep trouwe verwijzers. Om het wederom warm van te krijgen. Vandaar dat we het vandaag in een bouwvergadering toch ook maar even over de airco hebben gehad ...

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden

Routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten