Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Nascholing voor en door team Veterinaire Specialisten

logo academyHet geven en volgen van nascholing vinden we bij Veterinaire Specialisten een belangrijk onderdeel van ons vak. Daarom hebben we de VS Academy in het leven geroepen waar onze specialisten nascholing geven aan dierenartsen en assistenten.  Onze specialisten geven ook allemaal één dag in de week les op de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht. En alle medewerkers van ons team volgen zelf ook nascholing in binnen -en buitenland. 
Onderwijs
Als specialisten in verschillende disciplines van de diergeneeskunde geven wij vaak en graag onderwijs aan dierenartsen en paraveterinairen. Dit doen we in de eerste plaats middels onze maandelijkse lezingen en nascholingsavonden binnen de Veterinaire Specialisten Academy. Dit is een opleidingsinstituut dat door ons zelf is opgezet en wordt ingevuld met lezingen op ons eigen vakgebied en door sprekers van buitenaf. Ieder jaar stellen we een programma samen dat loopt van september tot juli, met als hoogtepunt het VS Academy Congres. 
 
Wetenschappelijke Commisie van de Voorjaarsdagen
VoorjaarsdagenZowel onze internist Lisette Overduin als chirurg Ceriel Maas geven regelmatig lezingen en onderwijs buiten onze kliniek. Lisette is een veelgevraagde spreker voor interviseavonden en congressen in binnen- en buitenland en is mede-organisator en docent van het ESAVS, een Europese opleiding voor Interne geneeskunde van Gezelschapsdieren. Ceriel geeft zowel lezingen als praktisch onderwijs aan Nederlandse en Belgische dierenartsen en hij is al jaren lid van de Wetenschappelijke Commissie van de Voorjaarsdagen. Dit is het grootste congres voor dierenartsen en paraveterinairen in Nederland, dat jaarlijks gegeven wordt in april. 
 
Specialisten moeten aan strenge eisen voldoen
Naast het geven van onderwijs is het voor ons ook belangrijk om zelf onderwijs te volgen om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkeling op ons vakgebied en contact te houden met andere specialisten. Om onze specialisten erkenning te kunnen behouden moeten we aan strenge eisen voldoen en iedere vijf jaar een overzicht indienen op basis waarvan we een nieuwe verlenging van onze specialisten-erkenning krijgen, de zogenaamde herregistratie. 
 
Wij gaan voor de status 'Cat-Friendly Clinic'
Cat Friendly Clinic.logoOnze paraveterinairen volgen natuurlijk ook nascholing om u en uw huisdier op een hoog niveau te kunnen helpen. Momenteel zijn ze zeer fanatiek bezig met het volgen van nascholing en het behalen van certificaten om de 'Cat-Friendly Clinic' status voor onze kliniek binnen te slepen. Dit is een traject waarin veel aandacht is voor de specifieke behoefte van katten binnen de diergeneeskunde. Je leert hoe je daar als kliniek op kunt inspringen en waar je rekening mee kunt houden. We verwachten u binnenkort te kunnen mededelen dat we deze fel begeerde status hebben behaald! 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten