Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Jerry recue Critter

Reanimeren met Jerry the rescue critter

Kent u Jerry al?  Critical Care Jerry is een dummy waarop eerste hulp aan honden kan worden geoefend. Deze dummy heeft onder meer een realistische luchtbijp en slokdarm met slokdarmklepje. Jerry wordt op de Universiteitskliniek voor Diergeneeskunde in Utrecht gebruikt voor reanimatieonderwijs. Jerry is wel een duur ras!  De dummy kost zo'n 3000 dollar. 

Reanimeren
Het succespercentage van een reanimatie is wel zeer beperkt, aldus anethesiast Ies Akkerdaas. "Op straat tussen 5-10%. In de kliniek tijdens anesthesie en met monitoring kan het percentage verdubbelen."

Reanimatie wordt toegepast als het dier bewusteloos is, geen voelbare pols heeft en een afwezige of abnormale ademhaling. Basic life support (BLS) wordt toegepast om de tijd te overbruggen tot dat er medisch ingegrepen kan worden, dus er voor zorgen dat er zuurstof naar de hersenen en het hart blijft gaan. Advanced life support (ALS) zijn de medische handelingen om bloedcirculatie en ademhaling te herstellen.

Beide onderdelen komen uitgebreid aan bod tijdens de bijscholingsavond op 14 december en tijdens het VS Academy Congres op 20 jaunuari. Tijdens beide avonden wordt getraind met het reanimatiemodel Jerry. 

Meer informatie over Jerry recsue critter.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten