Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Pre-analyse

Preanalyse: voor een betrouwbaardere laboratoriumuitslag

Optimaal preanalytisch werk is een basisvoorwaarde  voor nauwkeurige en sluitende laboratorium diagnostiek.bloedbuis Laboratoriumwaarden kunnen alleen juist zijn als en wanneer alle voorwaarden die gelden op het tijdstip van monsterafname en -verwerking zijn gestandaardiseerd cq geoptimaliseerd. De preanalyse is vaak de belangrijkste fase bij laboratoriumonderzoek.

Wat is de preanalytische fase?
Dit zijn alle handelingen die nodig zijn vanaf het moment van monsterafname tot en met het verzenden van het monster naar het laboratorium. Bloedafname, DNAB afname, urine-afname etc etc. Vervolgens verwerking van het verzamelde materiaal, klaarmaken voor verzending en het verzenden zelf.

Lezing VS Academy
Tijdens de lezing voor Veterinaire Specialisten Academy op 16 november zullen Alexandra Knossenburg en Marcel Leuven, dierenartsen bij Laboklin,  een aantal knelpunten laten zien en duidelijk maken waarom het van belang is op een bepaalde, gestandaardiseerde wijze te werken. Uiteindelijk is het doel toch om een zo betrouwbaar mogelijke uitslag te krijgen zodat de patiënt goed en snel geholpen kan worden.

Laboklin
Laboklin is een veteriniar diagnostisch laboratorium dat sinds 2013 ook in Nederland is gevestigd met een kantoor en een laboratorium. Door de samenwerking met de hoofdvestiging in Duitsland biedt Laboklin een breed spectrum aan diagnostische testen.

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten