Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Hond en kat wel of niet mee op vakantie

 

Gaan jullie deze zomer op vakantie? Vergeet dan niet om ook tijdig na te denken wat je gedurende deze periode met je huisdieren doet. In het belang van het dier maar ook om teleurstellingen te voorkomen. Een hond meenemen op vakantie kan prima, maar er zijn wel zaken die je vooraf goed moet regelen én waar je over na moet denken. En er zijn maar weinig katten die je trakteert op een vakantietrip.

Katten

Zoek een oppas die van katten houdt

De meeste katten blijven het liefst in hun eigen huis, maar balen vaak wel als een stekker dat ze een paar weken alleen zijn. Zorg dat je een oppas regelt die van katten houdt. Die je kat niet alleen voorziet van eten, water en een schone bak, maar ook dagelijks aait, even tegen het beestje praat en misschien zelfs een lekkere borstelbeurt geeft. Vaak merkt de oppas dat een kat dan na een paar dagen went aan de situatie en steeds enthousiaster reageert op de dagelijkse aandacht.  

Professionele huisdierverzorging
Als je niemand in je omgeving hebt om deze taak met liefde op zich te nemen, dan kun je ook gebruik maken van een professionele huisdierverzorging. Voor een bepaald bedrag per dag krijgt je kat dan dagelijks alle zorg en aandacht. Vaak wordt je post weggelegd en je worden je planten ook verzorgd. 

Kat mee op vakantie
Sommige mensen nemen hun kat mee op vakantie. Er zijn maar enkele exemplaren die je blij maakt met een lange rit in een auto, vliegtuig of trein en een verblijf op een vreemde locatie.  Zorg in ieder geval dat je kat altijd vastzit aan een lijn, zeker ook onderweg op parkeerplaatsen. Het kan erg gevaarlijk zijn om een kat los in de auto te laten zitten - dit kan niet alleen een ongeluk veroorzaken doordat ze verstrikt raakt met de bestuurder van de auto, maar als een raam of deur wordt geopend of een ongeval heeft plaatsgevonden, kan de kat wegrennen en verdwalen.
Meer over voorzorgsmaatregelen voor reizen met katten is te vinden op de website van Hill’s.

Honden
Als je je hond meeneemt naar het buitenland, dan moet je je altijd houden aan de Europese wetgeving.

De volgende 3 regels gelden overal:

  • Identificatie chip
  • Europees huisdierenpaspoort  (deze koop je bij je dierenarts)
  • Geldige rabiësinenting

Per land kunnen er aanvullende regels zijn waar je rekening mee moet houden. Meer informatie hierover vind je op de website van LICG.

Pas je plannen aan
Honden zijn prima reisgezelschap maar realiseer je wel dat je een hond niet overal mee naartoe kunt nemen, bijvoorbeeld tijdens een dagje sightseeing. En een hond kun je nou eenmaal niet een dag alleen laten op een camping of in een appartement of hotelkamer. Je moet je reisplannen dus wel aanpassen op je viervoeter.  
Houd je hond ook goed in de gaten tijdens de autorit, vooral als het warm is. Een koelmatje om op te liggen vinden honden vaak heerlijk en ook een vriesbot geeft verkoeling.

Puppy mee op vakantie
Ook puppy’s kunnen mee op vakantie. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Hill’s.

Honden van harte welkom!
Er zijn zelfs aanbieders van reizen speciaal voor hondeneigenaren, zoals te vinden op de website van Dogs Included. Dan weet je zeker dat je viervoeter van harte welkom is op jullie vakantieverblijf: Dogs Included

 Bron: Hill's, LICG, Dogs Included

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten