Lisette Overduin

Lisette Overduin

Specialist Interne Geneeskunde

Lisette Overduin is dierenarts-specialist interne geneeskunde van gezelschapsdieren en Diplomate van het European College of Veterinary Internal Medicin. Zij is afgestudeerd in 1984, heeft daarna algemene ervaring opgedaan via korte en langere werkverbanden in de gezelschapsdieren.

Vervolgens heeft zij een oriënterende stage gedaan bij de afdeling interne geneeskunde van de Ohio State University in de Verenigde Staten. Na haar terugkeer in Nederland is zij de opleiding tot specialist gaan volgen in Utrecht die in september 1989 afgesloten is. Van januari 1990 tot september 1994 heeft zij vervolgens een promotieonderzoek gedaan bij patiënten met epilepsie, leidend tot het proefschrift 'Slow-release Phenytoin in Canine Epilepsy'. Mede door dit promotieonderzoek heeft zij een sterke interesse in honden en katten met epilepsie en geeft zij regelmatig lezingen over dit onderwerp. Zij is in de praktijk werkzaam van af 1 januari 1990 en samen met Hans van Herpen één van de grondleggers van de kliniek.

Naast haar praktijkgebonden activiteiten is zij ook actief op andere gebieden binnen en buiten de diergeneeskunde. Zij is bestuurslid geweest van de Groep Veterinaire Specialisten, heeft 9 jaar deel uitgemaakt van de hoofdredactie van het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en is nu lid van de hoofdredactie van het Diergeneeskundig Memorandum.

Zij geeft veel lezingen via verschillende organisaties en voor farmaceutische industrieën en is sinds 1993 docent en cursusleider van de cursus Internal Medicine van de European School of Veterinary Advanced Studies. Lesgeven is een passie, met name vanwege de contacten met studenten/collega’s, de feedback die dit geeft en vanwege het continu bezig moeten zijn met zelf nascholen om tot een goede lezing te kunnen komen.

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutseplein 3
5264 PN Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten