Ceriel Maas

Bouvien Brocks

Specialist Chirurgie en Orthopedie

Beste dierenliefhebber,

Per maart 2022 zult u mij, Bouvien Brocks, 1 dag per week tegen kunnen komen bij de Veterinaire Specialisten in Vught. Tezamen met drs. Ceriel Maas zal ik de chirurgie en orthopedie van hond en kat behartigen. In afgelopen jaren heb ik reeds enkele keren waargenomen tijdens vakanties van Ceriel, dus mogelijk bent u mij of mijn naam al eens tegengekomen.

Sinds 2001 ben ik dierenarts en sinds 2009 Europees specialist in de chirurgie van gezelschapsdieren. Gedurende mijn werkzame jaren als specialist ben ik, samen met Ceriel, een tiental jaren opleider van dierenartsen en van dierenarts-specialisten geweest aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Daarnaast heb ik gewerkt in meerdere specialistische klinieken in Nederland, waarna ik nu ben neergestreken bij het fijne team van Veterinaire Specialisten in Vught. Daarnaast werk ik ook 1 dag per week in Anicura Dierenkliniek Eersel (bij Eindhoven) en twee dagen per week in mijn eigen boetiek-kliniek Specialist Bouvien in Kapel-Avezaath (www.bouvien.nl).

Mijn aandachtsgebieden zijn urologie, wondbehandeling, algemene chirurgie van kop tot ‘kont’, orthopedie en keel-neus- en oorproblemen. De urologie kan ik binnen de kliniek vormgeven met drs. Kim Van Schaik-Gerritsen, specialist radiologie.

Sinds 2016 heb ik samen met specialist interne geneeskunde Jenny Buijtels het opleidingscentrum Vetami (www.vetami.nl) opgericht, een trainingscentrum voor dierenartsen en paraveterinairen op het Joghmanshof in Kapel-Avezaath. Verder ben ik aktief bij het college van specialisten chirurgie in de diergeneeskunde(www.ecvs.org), dit jaar als voorzitter van het aanstellingscommissie van jonge specialisten in opleiding tot chirurg binnen Europa.

Mijn leidraad voor mijn werk is om mens en dier te begeleiden in het ziekteproces van hun dier. Er is tegenwoordig veel mogelijk in de diergeneeskunde, en vakbekwame begeleiding helpt om hieruit een goed afgewogen keuze te maken. Daarom werk ik graag samen met collega-specialisten binnen Veterinaire Specialisten, een team met veel kennis, kunde en hart voor de dieren om dier en mens te kunnen helpen.

Hartelijke groet,

Drs. Bouvien Brocks
DVM, Dipl. ECVS
EBVS Europees Specialist Chirurgie Gezelschapsdieren
Voorzitter ECVS Credential Commitee 2022

 

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten