Maatregelen i.v.m. uitbraak coronavirus

Lees meer informatie op onze homepage

Marieke de Vries

Specialist Anesthesiologie

Marieke de Vries is in 2001 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Na eerst 1.5 jaar als jonge paardendierenarts te hebben gewerkt bij Dierenkliniek Emmeloord, heeft Marieke de sprong gemaakt over de Noordzee om zich in Engeland aan de Universiteit van Cambridge verder te laten opleiden tot veterinair anesthesist. Na in 2009 geslaagd te zijn voor het Europese specialisten examen, heeft zij bij zowel de Animal Health Trust in Newmarket en Davies Veterinary Specialists in Hertfordshire gewerkt, 2 grote verwijsklinieken in Engeland.

Vanaf november 2016 is Marieke fulltime werkzaam geweest in Nederland aan de Faculteit Diergeneeskunde en binnen het team van de Veterinaire Specialisten. De zorg voor de patiënten draagt Marieke een warm hart toe. Naast het anestheseren (narcose) heeft zij ook een grote interesse in analgesie (pijnstilling) en dan met name voor chronische pijnaandoeningen. Een andere grote passie van Marieke is het overdragen van kennis; passend hierbij is dat zij mede-editor is van de in 2016 verschenen 3e editie van de BSAVA’s Manual of Canine and Feline Anaesthesia and Analgesia, een uitgebreid naslagwerk op het gebied van anesthesie en analgesie bij honden en katten voor zowel dierenartsen als paraveterinairen.

Sinds augustus is zij weer terug naar Engeland gegaan waar zij in een specialistenkliniek werkt. 1 x per maand komt zij terug naar Nederland en zal ze een dag bij ons werkzaam zijn. Dan zal ze zich met name richten op het verzorgen van de anesthesie van patiënten die een verhoogd anesthesie risico hebben. Marieke zal via onze kliniek beschikbaar blijven voor het geven van advies.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutsedijk 8A
5264 PC Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten