Onze kliniek

De aan Veterinaire Specialisten verbonden dierenartsen zijn als specialist geregistreerd bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) en/of bij één van de Europese Specialisten Colleges. In het laatste geval mogen zij de titel 'Diplomate' voeren, dat in dit geval 'houder van een diploma' betekent.

In de Diergeneeskunde is het voeren van de term 'Specialist' voorbehouden aan dierenartsen die na het behalen van het Dierenartsendiploma een erkende specialistenopleiding hebben gevolgd en deze succesvol hebben afgerond. Dat betekent dat naast de 6 jaar opleiding tot dierenarts zij nog 4 jaar extra opleiding met specialisatie op een bepaald gebied van de diergeneeskunde hebben gevolgd. Daarna moet een specialist iedere 5 jaar voldoen aan de eisen van herregistratie die gesteld worden, zoals volgen en geven van nascholing, artikelen publiceren en bijdragen aan het opleiden van nieuwe specialisten.De specialisaties kunnen in Nederland of in het buitenland worden gevolgd en worden afgesloten met een zwaar examen. Deze opleidingen worden gecontroleerd door de verschillende Europese Specialisten Colleges en de examens worden door de Colleges afgenomen. Er zijn o.a. Colleges voor Cardiologie (ESVC), Chirurgie en Orthopedie (ECVS), Dermatologie (ECVD), Diagnostische Beeldvorming (ECVDI) Interne Geneeskunde (ECVIM-CA) en Oogheelkunde (ECVO). De Colleges zijn verenigd in de European Board of Veterinary Specialisation’ (EBVS). Meer informatie over specialisatie in de diergeneeskunde kunt u vinden op de website van de KNMvD.

Binnen onze praktijk zijn de volgende specialismen vertegenwoordigd:

Cardiologie

Chirurgie (weke delen chirurgie)

  • Ceriel Maas (dierenarts, specialist chirurgie, Dipl ECVS)

Diagnostische beeldvorming (echografie, radiologie en ct-scan)

Interne geneeskunde

Neurochirurgie

  • Ceriel Maas (dierenarts, specialist chirurgie, Dipl ECVS)

Oogheelkunde

Orthopedie

  • Ceriel Maas (dierenarts, specialist chirurgie, Dipl ECVS)

Paraveterinairen

Onze specialisten worden ondersteund door een professioneel team gediplomeerde paraveterinairen. Zij zijn werkzaam aan de receptie voor het maken van afspraken en beantwoorden van uw vragen aan de telefoon. Daarnaast assisteren zij bij het onderzoek en de behandeling van uw huisdier, bijvoorbeeld in de poli-kamers, bij het maken van röntgenfoto’s, echo’s en ct-scans. Ten slotte verzorgen zij grotendeels de narcose en de recovery van operatie patiënten en dieren die gesedeerd moeten worden (lichte vorm van narcose) voor een onderzoek.

Regelmatig werken er onder begeleiding ook stagiaires of studenten diergeneeskunde in onze praktijk.

Ons vaste team van paraveterinairen bestaat uit:

De financiële administratie wordt door Karin verzorgd.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutseplein 3
5264 PN Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten