Info dierenarts

Verwijzen van patiënten

Wij werken bij voorkeur op verwijzing van de eigen dierenarts. Door middel van de verwijsbrief met de voorgeschiedenis, reeds ingestelde behandelingen en een heldere vraagstelling zijn de behoefte van de eigenaar en u als verwijzer voor ons goed in beeld.

Bij patiënten voor interne geneeskunde wordt aan de hand van de gegevens en de verwijsbrief een planning en afspraak gemaakt. Om te voorkomen dat patiënten voor vervolgonderzoeken een tweede afspraak moeten maken heeft het onze voorkeur om ook voor de andere disciplines de verwijsbrief op tijd te ontvangen.

We behandelen veel patiënten van buiten de directe regio van onze kliniek en daarom streven wij ernaar, waar mogelijk, afspraken zo efficiënt mogelijk in te plannen. Veelal heeft het ook onze voorkeur om dieren nuchter te laten komen zodat een eventuele sedatie direct mogelijk is. Dit zal ook met de eigenaar worden gecommuniceerd als deze een afspraak maakt bij ons.

Mocht u in het bezit zijn van digitale röntgen opnames dan ontvangen wij deze graag op een cd/dvd samen met het diagnostisch programma waarmee de foto beoordeeld kan worden. De originele dicom-bestanden zijn zeer waardevol aangezien bij deze de belichting/vergroting en het contrast aangepast kan worden. Per mail doorgestuurde jpeg-beelden geven hooguit een indruk maar zijn zelden van diagnostische kwaliteit.

Nadat de patiënt in onze kliniek is geweest, brengen wij u via een schriftelijk of telefonisch verslag op de hoogte van onze bevindingen en het behandelplan, zodat in samenwerking met u de nazorg optimaal geborgd is.

Advies en overleg over patiënten die niet bij ons onder behandeling zijn; beoordeling van ECG’s door internist; interpretatie van röntgenfoto’s door de orthopeden/radioloog

Om u goed van dienst te zijn op het gebied van adviezen en overleg over patiënten die nog niet bij ons onder behandeling zijn, verzoeken wij u om de relevante gegevens aan ons te mailen zodat wij ons gedegen in kunnen lezen in de casus en de achtergrond van het dier. Mocht u in het bezit zijn van digitale röntgen opnames dan ontvangen wij deze graag op een cd/dvd samen met het diagnostisch programma waarmee de foto beoordeeld kan worden. De originele dicom-bestanden zijn zeer waardevol aangezien bij deze de belichting/vergroting en het contrast aangepast kan worden. Per mail doorgestuurde jpeg-beelden geven hooguit een indruk maar zijn zelden van diagnostische kwaliteit.

Ons streven is om binnen 1-2 werkdagen u een schriftelijk antwoord en advies te mailen.

Aangezien wij veel tijd en moeite steken in deze adviezen zijn hier kosten(*) aan verbonden. Deze worden aan de dierenarts/dierenkliniek berekend en middels een maandelijks overzicht gefactureerd. In deze factuur wordt de naam van de patiënt genoemd zodat u de mogelijkheid heeft om deze kosten door te berekenen aan uw cliënt.

Advies en overleg over spoedpatiënten

De e-mail is geen geschikt medium voor dringende spoedvragen, hiervoor vragen wij u dan ook om telefonisch contact op te nemen en aan te geven dat het om een spoedvraag gaat. We zullen u dan zo snel mogelijk te woord proberen te staan. Mocht de betreffende specialist niet aanwezig of bereikbaar zijn dan zal dat direct aan u worden doorgegeven.

Praktijk, adres en openingstijden

Adres:
Reutseplein 3
5264 PN Vught
Telefoon: 013 - 528 59 00
Fax: 013 - 528 49 19

Openingstijden en routebeschrijving

Praktijk, pand

Locatie Veterinaire Specialisten